Főmenü
Kezdőlap
Településünkről
Egerfarmosi Hírmondó
Képgaléria
Eszperantó festőtábor
Civil szervezetek
Közérdekű információk
Weblinkek
Vendégkönyv
Elérhetőségek
Képviselő-testületi ülések
Képviselő-testületi ülések
Civil Szervezetek és Intézményeink beszámolói
Partnereink
Google PageRank
Kezdőlap

Kistérségi Fogadónap

 
Jótékonysági bál - képekben

A jótékonysági bálon készült képekből készült válogatást megtekintheti, ha erre a hivatkozásra kattint!

A teljes galériát megtekintheti erre a hivatkozásra kattintva!

 
Egerfarmosban megvalósult a Polgármesteri Hivatal komplex akadálymentesítése

AkadálymentesítésAz Új Magyarország Fejlesztési Terv által, az Észak-Magyarországi Operatív Program keretében kiírt pályázat sikeres pályázóiként Egerfarmos községben megvalósult a POLGÁRMESTERI HIVATAL komplex akadálymentesítése. A pályázat közreműködő szervezete a Váti Kht.

Az esélyegyenlőségi törvény írja elő az akadálymentesítést, mely, mint fogalom egyre nagyobb körben ismert, és egyre szélesebb értelemben alkalmazzák. Alapvető értelmezése szerint a fizikai, szel­lemi és érzékszervi fogyatékkal é­lők számára olyan környezet ki­a­la­kí­tá­sát jelenti, mely segíti korlátok nélküli köz­lekedésüket, tájékozódásukat, és ál­talában minden olyan tevékenység el­végzését, amelyben fogyatékosságuk mi­att akadályoztatva vannak. Ki­szé­le­sít­ve a kört, ugyanez a segítség hasz­ná­ra lehet az idősebbeknek is, de akár mindannyiunknak is.

A fogyatékosság megnyilvánulása és mér­téke igen sokféle lehet. Más se­gít­ség­re van szüksége egy gyengén látó, vagy akár teljesen vak em­ber­tár­sunk­nak, ismét más segítséget vár el egy ross­zul halló ember. Súlyos, halmozott fo­gyatékosság esetén már segítőre is szük­ség van. A komplex a­ka­dály­men­te­sítés célja, a különféle fo­gya­té­kos­ság­ban szenvedők egyszerre történő "kisegítése".

Egerfarmos Község Önkormányzata törvényi kötelezettségének tel­je­sí­té­se ér­de­ké­ben 2007. szeptemberében si­ke­res pályázatot nyújtott be Polgármesteri Hivatalának akadály­men­te­sí­té­sé­re. A Magyar Állam és az Európai Unió ál­tal nyújtott támogatásnak, és az Önkormányzat által biztosított for­rás­nak köszönhetően 9 067 047 Ft értékű beruházás valósulhatott meg.

A Polgármesteri Hivatal komplex aka­dály­men­tesítése során az épület közelében akadálymentes parkolót létesítettek, a hivatal bejáratához a kerekesszékkel, illetve babakocsival közlekedők be­ju­tá­sát könnyítő rámpát építettek. A fizikai akadálymentesítés keretében az ajtókat kicserélték, akadálymentes mos­dót és WC-t építettek, valamint a moz­gáskorlátozottak érdekében a kü­szö­böket eltávolították.

Az infokommunikációs akadály­men­te­sí­tés biztosítása érdekében a köz­le­ke­dő útvonalak mentén a burkolatban ve­ze­tősávok kialakítására, az ajtók kont­rasztos festésére került sor, az önálló ügyintézés elősegítése érdekében pedig akadálymentes információs pultot szereztek be.

A megvalósult beruházásnak kö­szön­he­tően a településen élők számára az ügyfélszolgálatok elérhetőbbé váltak.

Hiperhivatkozás: Akadálymentesítés
1. www.vati.hu VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Kht. honlapja

2. www.nfu.hu Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Kht. honlapja

Poczokné Blanár Gabriella polgármester

 

 
A Községi Polgárőrség élménybeszámolója

Nagy napra ébredtünk. 7 éves szorgos munka és helytállás után Polgárőrségünk buszkirándulásra készült a Dunakanyarba. Összedugtuk a fejünket, hogy miként lehetne egy kirándulást összehozni és hová kellene elutaznunk.

Végül a Dunakanyar mellett döntöttünk, Visegrád – Esztergom megtekintését határoztuk el. Elkezdtünk osztani – szorozni, hogy a költségeket, hogyan tudjuk előteremteni. A hét éves takarékosság meghozta eredményét. Egy buszt béreltünk, hogy minden polgárőr a családját is elhozhassa, s az utazást a Polgárőrség állta. A családokat azért is meghívtuk, mert a sikeres munkánkhoz nagyban hozzájárultak ők is.

Bővebben...
 
Kandó Kálmán alapítvány

Kandó Kálmán alapítványAlapítványunk tavaly nyáron kezdeményezett a lakosság körében gyűjtést a ravatalozó előtető elkészítésének érdekében. Azóta eltelt egy év, és még sajnos nem kezdődhetett el a kivitelezés. Tudjuk, hogy most már lassan bizalmatlanná válnak a lakosok.

Itt szeretném leszögezni, hogy az összegyűjtött adomány, amit a lakosságtól kaptunk, az megvan, és az alapítvány ezt az összeget csakis erre a célra fordíthatja. Mi ezt a beruházást egyedül nem tudjuk megvalósítani, csak az önkormányzat támogatásával. Közösen dolgozunk e jó cél megvalósításáért. Azt már a polgármester asszony is megtette a tavasszal, hogy egy tájékoztató levelet küldött ki a lakosság részére. Most mi is szeretnénk beszámolni az előtetővel kapcsolatos helyzetről. Már nagyon sokszor napirendi pont volt a testületi üléseken.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 21 22 23 24 Következő > Utolsó >>

Találatok 199 - 207 / 208

Ma 2017. június 28. szerda, Levente és Irén napja van.

Önkormányzat
Álláshirdetések
Közadatkereső
Közérdekű adatok
Községháza
Közbeszerzés
Ügyintézés
Üvegzseb
Egerfarmos Gazdasági Programja 2014-2019
Választás 2014
Helyi Esélyegyenlőségi Program
Bírósági peres nyomtatványok
Kereskedelmi nyilvántartások
Magyar Államkincstár
Szavazások
Írt már Ön a vendégkönyvbe?
 
Tárhely Eger, Online marketing Eger, Webfejlesztés Eger, SharePoint Eger, Weblap készítés Eger, Honlap készítés Eger, Webáruház készítés Eger, Webdesign Eger, akadálymentesítés, akadálymentes honlap, akadálymentes weblap, weblap sablon, honlap sablon, honlap sablonok Pécs állás, állás Pécsen, Pécs munka. Eger állás, állás Egerben, Eger munka www.quicktionary.hu gyulaallas.hu www.case.hu www.pegasus-art.hu egerapro.hu PapaAllas.hu OzdAllas.hu SiofokAllas.hu Blogbejegyzések álláslehetőségekről, szálláshelyekről, üzleti témákról www.aktivhotels.hu bonyhadallas.hu SalgotarjanAllas.hu www.nodrog.hu www.elecdoc.hu www.pmhozd.hu www.playsystem.hu GyongyosAllas.hu www.allasorias.blog.hu www.allasorias.wordpress.com celldomolkallas.hu www.allasorias.blogger.hu/ EsztergomAllas.hu BajaAllas.hu Munka, állás, munkalehetőség Kaposváron Munka, állás, munkalehetőség Szekszárdon www.allasorias.weebly.com fotallas.hu kecskemetallas.hu GodolloAllas.hu mosonmagyarovarallas.hu SzolnokAllas.hu Hírlevél küldés www.medium.com/@AllasOrias www.allasorias.wixsite.com/allasorias Pécs munka kupon www.ansan.hu
Sablonválasztó
egerfarmos
© 2017 www.egerfarmos.hu - Egerfarmos község weboldala
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver