Főmenü
Kezdőlap
Településünkről
Egerfarmosi Hírmondó
Képgaléria
Eszperantó festőtábor
Civil szervezetek
Közérdekű információk
Weblinkek
Vendégkönyv
Elérhetőségek
Képviselő-testületi ülések
Képviselő-testületi ülések
Civil Szervezetek és Intézményeink beszámolói
Partnereink
Google PageRank
Kezdőlap arrow Településünkről arrow Civil szervezetek

Civil szervezetek PDF Nyomtatás E-mail
  • Egerfarmos Községi Polgárőr Egyesület
  • Kandó Kálmán Alapítvány
  • Őszirózsa Nyugdíjas Szervezet
  • Tűzkerék Néptánc Egyesület


Egerfarmosi Községi Polgárőrség

Alakult 2001. június 5-én önkéntes alapon önszerveződéssel.
Megalakulásunkat az motiválta, hogy községünkben igen rossz volt a közbiztonság. Előfordult olyan éjszaka, hogy 15 helyre is betörtek és elvittek mindent, ami mozdítható.
Ezért Egerfarmos község lakosainak személyi – és vagyonbiztonsága, bűncselekményektől való visszatartása, közterületek védelme érdekében létrehoztuk az Egerfarmosi Községi Polgárőrséget.
Tagjai felnőttkorú, tiszteletben álló, büntetlen előéletű magyar állampolgárok, kik társadalmi munkában, ellenszolgáltatás nélkül vállalják a település közbiztonságának elősegítését.
A szervezet pártsemleges, mely a Füzesabonyi Rendőrkapitánysággal együtt működve fejti ki tevékenységét. Minden éjjel rendszeresen járőrszolgálatot tartunk. Részt veszünk az OPSZ által kiírt Fokozott Biztonsági Programban. Évente több ezer éjszakai járőrórát teljesítünk és van, mikor nappal is. Hogy még mindig működni tudunk, támogatóinknak köszönhetjük.
Főtámogatóink: Önkormányzat, Magyar Posta, Takarékszövetkezet; valamint pályázati pénzekből tartjuk fönn működésünket.
Vásároltunk számítógépet, kerékpárt, formaruhát / téli, nyári /, fényvisszaverő mellényt.
Az önkormányzattól kaptunk helyiséget, melyet részben berendeztünk, amennyire az anyagi keretünk engedte.
A község lakossága elöregedett, sok az idős, egyedülálló ember és igénylik a polgárőrség jelenlétét; nem egyszer kellett közbelépni, hogy be ne csapják őket.
A lakosság számít a munkánkra és csökkent is a bűncselekmények száma.
Polgárőrség tevékeny munkáját nem csak a lakosság értékeli, hanem különböző elismerések és kitüntetések is jelzik. Két alkalommal kaptunk Polgárőr Érdemkereszt bronz fokozatát, egy alkalommal Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát. 2006- ban az Év Polgárőr Egyesülete kitüntetésben részesültünk. Több alkalommal emléktárgyat és oklevelet vehettek át az arra érdemes tagjaink. A fentiekből kiderül, hogy polgárőreink megtettek és megtesznek mindent a község és a kistérség nyugalmáért. Nem csak a rendőrséggel jó a kapcsolatunk, hanem a civil szervezetekkel is. A füzesabonyi Kistérségi Civil Tanácsnak alapító tagja vagyunk. Rendszeres kapcsolatot tartunk az egri Civil Házzal, konzultációk, tanfolyamok, tanácskozások előadásain veszünk részt.
Az Önkormányzattal, intézményekkel, civil szervezetekkel jó a kapcsolatunk, amit továbbra is szeretnénk fönntartani.

Burgermeister János

Kandó Kálmán Alapítvány

Az alapítványt az önkormányzat alapította 1991-ben. Nevét a híres fázisváltós villamos mozdony feltalálójáról, Kandó Kálmánról kapta, akinek őseit rendkívül sok szál kapcsolja Egerfarmoshoz, jelentősebb ideig éltek a Kandó Kúriában. Az alapító okiratban megfogalmazott célkitűzéseket figyelembe véve folytatja kuratóriumunk munkáját, ennek megfelelően alapításától kezdve az alapítványunk különböző tevékenységekben vett részt.
Legjelentősebb a Millennium évében állított Kandó Kálmán mellszobor, mely a település központjában található. Az önkormányzat Kandó Kálmán születéséhez kötődően minden évben falunapot rendez. Ezen alkalmakkor meghívjuk Kandó Kálmán leszármazottait és koszorúzással egybekötött ünnepséggel emlékezünk meg a feltalálóról.
Legfőbb célunk a hátrányos helyzetű és szociálisan rászoruló emberek támogatása. Több ízben osztottunk élelmiszer és szaloncukorcsomagot rászoruló nagycsaládoknak és idősebbeknek. Karácsony alkalmával minden évben játszóházat szervezünk a
gyermekeknek , ahol karácsonyfadísz és kisebb ajándékok készítésére van lehetőségük és apró finomságokkal kedveskedünk számukra.
Célkitűzéseinkben szerepel a település infrastrukturális fejlesztése is. Ennek jegyében 2007-ben adománygyűjtést szerveztünk a község temetőjében lévő ravatalozó elő tető megépítésére. Nagy örömünkre szolgált, hogy egy nagyobb összeggel hozzá tudtunk járulni az elő tető megépítéséhez.
2009-ben az egerfarmosi 6 és 10 év közötti gyermekeknek szerveztünk 4 napos napközis tábort, az iskola pedagógusaival közösen. Ezt rendkívül fontosnak tartjuk, mivel sok gyermeknek csak ez alkalommal volt lehetősége nyári táborozásra. Eredeti célkitűzéseink kibővültek a hagyományőrzéssel is, szeretnénk a régmúlt hagyományait feleleveníteni.
A kuratóriumnak munkáját több önkéntes segítő támogatja, akikre mindig számíthatunk. Az önkormányzat tagjaival való jó személyes kapcsolatunk megkönnyíti az együttműködést. Számos esetben nyújtottak már segítséget hivatalos ügyekben, valamint anyagilag is támogatja alapítványunkat. Irodahelyiséget is az önkormányzat biztosít számunkra.
Már ötödik éve sikerült elnyernünk az NCA működési célú pályázatot. Az alapvető működési költségeinket ebből fedezzük.
Alapítványunk létrehozása óta a község javát segíti és a jövőben is erre fogunk törekedni.

Zsámba Istvánné
kuratóriumi elnök

parancsnok

Egerfarmosi Őszirózsa Nyugdíjas Szervezet

1987-ben alakult nyugdíjasklubként 2005 év februárjától közhasznú szervezetként működik.
Szervezetünk meghatározó szerepet tölt be a falu életében.
Célja: a településen élő időskorú nyugdíjasok összefogása egészségi és kulturális szükségleteik kielégítése, társadalmi megbecsülésük erősítése.
Heti rendszerességgel tartjuk összejöveteleinket. Hagyományőrző népdalkörünk aktívan részt vesz a községünkben rendezett társadalmi ünnepségeken, falunapon, kistérségi és megyei nyugdíjas rendezvényeken, kulturális és hagyományőrző találkozókon. / Eger, Sarud, Berekfürdő, Verpelét és a szomszéd településeken /
Rendszeresen járunk kirándulni, színházba, múzeumba, gyógyfürdőbe, író – olvasó találkozót, szavaló versenyt és egészségügyi előadásokat szervezünk.
Több alkalommal rendeztünk kistérségi találkozót, melyre meghívtuk a környék hagyományőrző népdalkórusait.
Pályázatokat nyújtottunk be, melyen nyertünk, amit rendezvényeink megrendezésére használtunk föl. Az NCA – hoz is pályáztunk kisebb – nagyobb sikerrel működésre, melyből a klub helyiséget rendezzük be és a működésünkhöz szükséges kiadásunkat fedezzük.
Az önkormányzattól is kaptunk támogatást, értékelik a munkánkat. Alapító tagjai vagyunk a Füzesabonyi Kistérségi Civil Tanácsnak, mely a múlt évben 3 napos konferenciát tartott több civil szervezet részvételével, ahol sok értékes tapasztalattal gazdagodtunk. Tagjai vagyunk még a Heves Megyei Nyugdíjas szövetségnek és a Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetségének.
A helyi önkormányzattal, intézményekkel, civil szervezetekkel jó a kapcsolatunk, amit továbbra is szeretnénk ápolni, mert összefogással lehet sikeres eredményeket elérni.

Burgermeister Jánosné
szervezet vezetője

Tűzkerék Néptánc Egyesület

A Tűzkerék Néptánc Egyesület egyéni kezdeményezés útján, az ismeretség,  a barátság, a tánc és a zene szeretete alapján alakult meg. Nagy-nagy lelkesedéssel láttunk neki jövőnk tervezgetésének. Célunk minél több tájegység tánckultúrájának elsajátítása, azok bemutatása, valamint hagyományőrző programok szervezésével népszokások felelevenítése.

A közösség tagjait 20,30,40 éves nők, valamint három tizenéves lány alkotja. Az idő múlásával olyan támogatói tagok is csatlakoztak hozzánk, akik szívükön viselik egyesületünk sorsának alakulását.

Nagy örömünkre számos környékbeli rendezvényre kaptunk meghívást, így például Egerfarmosra, Füzesabonyba, Mezőszemerére, Mezőtárkányra, Szihalomra, Besenyőtelekre, Dormándra és Szücsibe is.

Első fellépéseinken kölcsön kapott népviseletben táncoltunk, majd egy a Takarékszövetkezet által meghirdetett sikeres pályázat útján tettünk szert anyagra. A továbbiakban az egerfarmosi Községi Önkormányzat hozzájárulásának és Tóvári Pálné keze munkájának köszönhetően tettük meg előrelépéseinket. Székhelyünk az egerfarmosi Művelődési Ház nagyterme lett, valamint elkészült saját népviseletünk.


Terveink között szerepel egy jótékonysági bál megszervezése, melynek bevételeit tárgyi eszközökre, további népviseletre, valamint karaktercipőre fordítanánk.
Folyamatban van a csoport egyesületté válása, mely segítségével újabb kapuk nyílnának meg számunkra.

Idáig két koreográfiát állítottunk össze, melyekkel Dunántúli és Szatmári lépéseket mutattunk be. Jelenleg Mezőségi táncot tanulunk, s reményeink szerint nemsokára ezt is közönség előtt táncolhatjuk.

Örömmel értesültünk az Önök rendezvényéről, hiszen jó alkalom lenne számunkra, hogy bővítsük ismeretségi körünket, s talán ezáltal több fellépési lehetőségünk is adódna.

Tűzkerék Néptánc Egyesület

Utolsó frissités ( 2014. december 23. kedd 13:17 )
 

Ma 2017. június 28. szerda, Levente és Irén napja van.

Önkormányzat
Álláshirdetések
Közadatkereső
Közérdekű adatok
Községháza
Közbeszerzés
Ügyintézés
Üvegzseb
Egerfarmos Gazdasági Programja 2014-2019
Választás 2014
Helyi Esélyegyenlőségi Program
Bírósági peres nyomtatványok
Kereskedelmi nyilvántartások
Magyar Államkincstár
© 2017 www.egerfarmos.hu - Egerfarmos község weboldala
Joomla! egy GNU/GPL Licensz alatt kiadott szabad szoftver