Elérhetõ a Tisza-Tarna-Rima mente öröksége elektronikus könyv

2014. január 24.

Végre elérhetõvé vált a Tisza-Tarna-Rima mente öröksége c. elektronikus könyv, amely a Kápolna Községért Közalapítvány által benyújtott és elnyert  Leader pályázat révén valósulhatott meg.

A projekt a Tisza-Tarna-Rima Mente LEADER Egyesület területén lévõ 34 település (hevesi, füzesabonyi járás) földrajzi, régészeti, történeti, kulturális és néprajzra vonatkozó ismereteit szakemberek feldolgozásában mutatja be. Az ismeretanyagot webes felületen, nyomtatható verzióval és CD formátumban rögzítették.
Az elektronikus könyvvel az volt a cél, hogy az összegyûjtött és feldolgozott ismeretek mindenki számára (iskolák, könyvtárak, magánszemélyek) elérhetõek legyenek. A projekt internetes platformon használható. Tematikus modulok biztosítják az anyagban az egyszerû, gyors eligazodást.

A pályázatot benyújtó Közalapítvány fõ törekvése, hogy a 34 település fiataljai és a felnõttek megismerjék szûkebb hazájuk, szakértõk által megírt földrajzi, régészeti, történeti, kulturális, néprajzi ismereteit, ezért, hogy érdekessé váljon a gyerekek számára az ismeretanyag, megjelenítése több esetben játékos és rejtvény-formát ölt.

A projekt az eseménytörténetet 1945-ig, a kulturális örökséget napjainkig dolgozza fel. Elérhetõ a www.ttrm.hu internetes oldalról.

TTRM Munkaszervezete

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás