Ebzárlat hirdetmény

Ezúton tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Járási Fõállatorvos 2015. március 31-tõl 2015. április 21-ig terjedõ idõszakra ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el.

A zárlat szabályai a következõk:
164/2008. (XII.20.) FVM rendelet 12. §
(2) Az ebzárlat tartama alatt –
a) tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetõleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellõzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek;
b) kutyát tartási helyérõl csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni;
c) a település területérõl kizárólag érvényes veszettség elleni védõoltással rendelkezõ kutyát vagy macskát és csak a hatósági állatorvos kedvezõ eredményû vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.
(3) Az érvényes veszettség elleni védõoltással rendelkezõ
a) vadászebek,
b) fegyveres erõk és fegyveres testületek ebei,
c) katasztrófa-mentõ ebek,
d) a segítõ és terápiás ebek, valamint a látássérült embreeket vezetõ ebek
rendeltetési céljuknak megfelelõ használatuk idejére mentesek a (2) bekezdésben foglalt korlátozás alól.
(5) Az ebzárlat alatt befogott kóbor húsevõket hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat idõtartamára. Az állat hatósági megfigyelése az ebzárlat esetleges meghosszabbítása esetén sem tarthat kilencven napnál tovább. Amennyiben a kóborló eb vagy macska veszettség elleni oltottsága nem állapítható meg, és az állat befogása, illetve hatósági megfigyelése nem oldható meg biztonságosan, az állatot a járási fõállatorvos határozatára járványügyi intézkedésként az állatvédelmi elõírások megtartásával le kell ölni.

Petrik László sk.
polgármester

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás