Tájékoztatás

Optikai szélessávú körzethálózat kiépítésérõl az alábbi tájékoztatást kaptuk:
Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy a GOP 3.1.2 úniós pályázati program keretében a kistérségbe tervezett optikai körzethálózat építési projekt meghiúsult.

Az irányító hatóság 2014 év közepe óta folytatott szabálytalansági eljárást a Ponet Optikai Hálózatfejlesztõ Kft. ellen, mondván, hogy a cég a pályázat beadásakor (2012!) nem volt átlátható. A hatóság hosszas procedúra után megállapította a szabálytalanságot és többszöri fellebbezésünk ellenére idén elállt a támogatási szerzõdéstõl. Ilyen módon, bár a Ponet Kft. megtervezte a hálózatot és megszerezett minden építési engedélyt, a megvalósítás elmarad.

Ugyanakkor, Magyarország Kormánya meghirdette a GINOP-3.4.1-2015 -Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése címû pályázatot,
melynek célja, hogy az újgenerációs szélessávú infrastruktúra kiépítésével minden háztartás számára legkésõbb 2018-ig elérhetõvé váljék legalább 30 Mbps sávszélességû internet szolgáltatás. Ilyen módon nemcsak a körzethálózat épül ki, hanem az egyes háztartásokig is elér majd az igazi szélessávú internetszolgáltatás.

Bízunk benne, hogy az Önök kistérségében a majd nyertes pályázó mielõbb kiépíti a hálózatot.

Petrik László
polgármester

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás