B TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Egerfarmos Község Önkormányzata az Oktatási Minisztériummal együttmûködve
 ezennel kiírja a 2008. évre
Bursa Hungarica Felsõoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot
felsõoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára
 

A pályázatra azok az önkormányzat területén állandó lakóhellyel rendelkezõ, hátrányos szociális helyzetû fiatalok jelentkezhetnek, akik:
a) a 2007/2008. tanévben utolsó éves, érettségi elõtt álló középiskolások;
 vagy
b) felsõfokú diplomával nem rendelkezõ, felsõoktatási intézménybe még felvételt nem nyert érettségizettek;
és a 2008/2009. tanévtõl kezdõdõen felsõoktatási intézmény keretében államilag támogatott, teljes idejû (nappali tagozatos) felsõfokú alapképzésben, egységes, osztatlan képzésben, felsõfokú szakképzésben kívánnak részt venni.

A pályázók közül csak azok részesülhetnek ösztöndíjban, akik 2008-ban elõször nyernek felvételt felsõoktatási intézménybe és tanulmányaikat a 2008/2009. tanévben ténylegesen megkezdik.

Figyelem!
–    Az 51/2007. (III.26.) Korm. rendelet 1. § (2) bekezdése értelmében nem részesülhetnek Bursa támogatásban a rendvédelmi és katonai felsõoktatási intézmények hallgatói.
–    A középiskolai akkreditált iskolarendszerû felsõfokú szakképzésben résztvevõ tanulók nem jogosultak a  Bursa Hungarica ösztöndíjra.
Az ösztöndíj idõtartama 3 x 10 hónap, azaz hat egymást követõ tanulmányi félév.
Az ösztöndíj folyósításának kezdete a 2008/2009. tanév elsõ féléve.
Az ösztöndíj-folyósítás feltétele, hogy a támogatott pályázó hallgatói jogviszonya a 2008/2009. tanév elsõ félévében megfeleljen a pályázati kiírásnak. Amennyiben a támogatott pályázó hallgatói jogviszonya nem felel meg a pályázati kiírásnak, a támogatott az ösztöndíjra való jogosultságát elveszíti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás