Útdíjfizetési mentesség

Tisztelt mezõgazdasági termelõk,

A mezõgazdasági termelõk által üzemeltetett gépjármûvek útdíj fizetése alóli mentesülésének részletes szabályairól szóló 243/2013. (VI. 30.) Korm. rendelet alapján lehetõségük nyílik  – a lakóhely, illetve székhely szerint illetékes jegyzõ által kiállított hatósági bizonyítvány alapján – díjmentes viszonylati jegy  váltására díjköteles útszakaszokra vonatkozóan.

A hatósági bizonyítvány iránti kérelem elõterjesztése illetékmentes, a kérelem – nyomtatványt jelen tájékoztató végén található linken érhetik el.

Tájékoztatom, hogy a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjármûvekre (pl.: vontató, nyerges vontató, ill. az ilyen gépjármûbõl és az általa vontatott pótkocsiból, félpótkocsiból álló jármûszerelvény) vonatkozik. A 36/2007. GKM rendelet 6. § (2) bekezdése alapján nem kell díjat fizetni a mezõgazdasági erõgép (pl.: traktor, kombájn) és vontatmánya után.

A települések lakott területen belüli útszakaszai díjmentesek.

Az útdíjfizetési rendszerrel kapcsolatos további információkat, a díjfizetési kötelezettséggel érintett utak jegyzékét valamint térképét, a díjfizetési kategóriákról és a fizetendõ díj mértékérõl bõvebb tájékoztatást ide kattintva találhat.

A kérelmet a személyes vag postai úton túl elektronikus formában is benyújthatja annak a jegyzo@mezotarkany.hu e-mail címre való megküldésével, de ebben az esetben a hatósági bizonyítvány átvételére csak személyesen, vagy meghatalmazottja útján van lehetõség.

dr. Tanárki – Fülöp István
jegyzõ

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás