Könnyítések az agrártámogatásokat érintõ pályázatoknál

 

Közzétéve: 2014. november 26.

Most zárulnak a 2007-2013 közötti vidékfejlesztési program projektjei. A következõ, 2020-ig tartó idõszak programozása is zajlik, ennek részleteit most egyeztetik az Európai Unióval. Ennek során már a partnerségi megállapodást aláírták, a soron következõ vidékfejlesztési program elsõ változatát pedig már elküldték Brüsszelbe. Várhatóan a mostani uniós költségvetési idõszakra a jövõ év januárjának végére, februárjára lesz véglegesített új vidékfejlesztési programja Magyarországnak.

 
A kormány számításai szerint Magyarország teljes mértékben felhasználja a rendelkezésére álló mintegy 1500 milliárd forintnyi 2007-2013 közötti uniós vidékfejlesztési forrást.
 
Annak érdekében, hogy a gazdálkodók, vállalkozók és más érintett szervezetek – például önkormányzatok – minél hatékonyabban hasznosíthassák az elmúlt uniós pénzügyi ciklusban lekötött forrásokat, megkönnyítik azok felhasználását. A mostani módosítás a 2007-2013 közötti idõszak vidékfejlesztési pályázatait érinti.
 
Az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból finanszírozott egyes agrártámogatásokat érintõ könnyítéseket – ami többek között tartalmaz: határidõ-hosszabbítást és szankcióenyhítést is – a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter 8/2014. (XI. 19.) MvM rendelete tartalmazza.
A rendelet  elérhetõsége: http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK14157.pdf

TTRM LEADER Egyesület munkaszervezete

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás